sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Loskakelien ulkovaatteet päänvaivana

Kylmiä aamuja, loskaa ja plussa-asteisia päiviä.. Mitä tuolle taaperolle pukee ulos päälle?! Ajattelin, että pärjäämme viime vuoden 80cm välikausihaalarilla ja joo kyllä se menee vielä päälle, mutta on vielä kylmä näille keleille. Otin selvää, että kätevintä olisi olla välikausiasu erillisenä kappaleena; takki ja housut. Kun ilmat toden teolla tuosta vielä lämpenevät, niin lyhyille reissulle riittää kyllä pelkkä takki. 


Siksi hain Kapphalista kuoritakin 86cm, joka hyvällä säkällä voi mennä vielä syksyllä päälle, jos ei tyyppi tee äkki kasvupyrähdystä kesän aikana. Ja vielä jäsenetu päivänä sain 25% alennusta eli takille tuli hintaa n.30e. Ompahan sitten ainakin tuulen ja vedenpitävä! Ja vielä hienokin :)


Välikausihousuja meillä ei vielä ole ja nyt vielä ainakin voi käyttää toppahousuja. Noille loskakeleillä on jopa kiva olla ulkona kun on kunnon varustus. Ostin tänään itellekin North Facen kuoritakin ja sekin alennuksesta.
Kyllä nämä Suomen 4 vuodenaikaa tuovat pään vaivaa puettamiseen ja lisäksi vievät rahaa! Toisin sanoen lapsi tarvitsee jo pelkästään kenkiä vähintään neljänä kappaleena eikä muuten ole yhtään sen halvempia kuin aikuistenkaan kengät. Toki käytettynäkin löytyy hyviä ja kestäviä ulkoasuja, mutta sekin vaatii vähän aikaa selailla kirppis sivuja tai käydä paikan päällä penkomassa kirpputoreja. Ja teinkin muuten hyvän löydön yhden talven käytetystä Racoon talvihaalarista, joka siis odottaa ensi talvea. Niilon kengät kustansi mumma ja ne ovat kyllä huippu hyvät goretexit. Ja edelleen olen sitä mieltä, että ulkovaatetuksessa on hyvä panostaa laatuun, koska mekin olemme paljon ulkona. Tähän mennessä meille on riittänyt pelkästään yksi kunnollinen asu ja lisäksi "kauppatakki". Ticketin haalarilla on pärjätty koko pitkä talvi ja edelleen myymällä siitä saa varmasti vielä rahaa takaisinkin.

 Lassiellakin on Suprafill asuja, jotka siis kestävät sadetta eikä erillistä kura-asua tarvitse. Mutta entäs kun loskakelit loppuu, ovatko ne liian paksuja?! Eli ehkä me kuitenkin pitäydytään normaaleissa kuravaatteissa vielä. Huh, miten paljon eri vaihtoehtoja, vähemmästäkin menee pää sekaisin! Onneksi pian on kesä ja erillisiä takkeja ei toivottavasti tarvitse..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti