torstai 29. elokuuta 2013

Papupata 1v8kk

Puhetta on aina riittänyt, mutta nyt sanoista saa jo selvää! Aika huippua, että nyt on yhteinen kieli, jolla pystymme kommunikoida. Jatkuvasti Niilo matkii sanoja mitä kuulee ja kieli kehittyy viikottain. Tuntuu välillä hassulta, että pienestä vauvasta on oikeasti kehittymässä ihminen joka osaa sanoa sanottavansa minkä muutkin ymmärtävät.


Pojasta tulee sellainenkin papupata, jolta varmasti tulee kuulemaan hyviä letkautuksia. Nytkin eräänä aamuna takkutukkainen poika tuli unenpöpperössä huoneestaan ja huusi ovelta ÄITII MOI! Kerrassaan piristävä herätys. Kaksisanaisia lauseita on vähitellen tullut lisää. Tänään hän yllätti tosissaan, kun laski "ykkis, kakkis, koome, neejä, viisi, kuusi" !!

Meillä on taas riittänyt vilinää ja vilskettä. Tulevana kuukautena Niilon hoitopäivät muuttuvat täyteen kuukauteen ja samoin minunkin työpäivät. Viikot töissä tuntuvat välillä hyvinkin pitkiltä, illassa ei ole kun muutama tunti yhteistä aikaa ja viikonloput lusitaan liian nopeasti. Ainainen ongelma varmasti kaikille työssäkäyville. Ihanaa kuitenkin, kun hoitoon jäädään mielellään ja hoitolapsia on tällä hetkellä vain 2 muuta poikaa. 

Meillä on ollut aika ihana kesä ja nyt ollaan menossa kovaa vauhtia kohti syksyä. Normaali arki on alkanut, mikä toisaalta on 6viikon pätkittäisten lomaviikkojen jälkeen jopa ihan ok, vaikka toisaalta meillähän pidetään kiinni päivärytmistä kiinni oli sitten arki tai loma. Toki kesän jälkeen nukkumaanmeno on venynyt lähemmäs yhdeksää, mutta aamuisin puolestaan nukutaan siihen saakka kun kello herättää. Ennen saatettiin herätä jo klo 6! Oma sänky tuntuu Niilosta jo kivalta (vaikkakin juuri äsken sinne mentiin itkien) ja nukkumaan jäädään yksikseen (!!) parin pistäytymiskerran jälkeen. Miehen vuokrasopimus Hyvinkäälle on nyt loppunut, joten siellä ei tarvitse enää jatkuvasti hypätä, aika ihanaa meistä kaikista. Tietty koulupäivät viikonloppuisin alkoivat taas, mutta arki-illatkin tuntuvat varmasti luksukselta kun ei tarvitse yksin pyörittää meidän arkea.

Kaiken arjen keskellä me odotamme kovasti tulevaa Thaimaan matkaa ;) jea!!!





1 kommentti: