lauantai 10. elokuuta 2013

Junassa on tunnelmaa

Ollaan taas tämä viikko osakseen vietetty aikaa Hyvinkäällä tai oikeastaan suhittu edes takas Hyvinkään ja Helsingin väliä paikallisjunalla. Ensin meinasin skipata tällä kertaa koko reissun, mutta sain kaveriksi siskokaartini, joten tiedossa oli muutakin kuin puistossa notkumista! 


Auto- ja junamatkat menevät nykyään jo sutjakasti herran osalta, kun vain ajoittaa matkat unien aikaan niin että ainakin tunti on takapenkillä hiljaista.. Ja junamatkat IC:llä on ihan huippua kun yläkerrassa saa juosta ja leikkiä mielinmäärin, näin päiväunet ovat takuu varmat, lapsen ja äidin osalta.

Tällä kertaa shoppailun lisäksi (mikä on muuten erittäin uuvuttavaa lapsen kanssa Helsingin ytimessä, kesä helteellä) käytiin lepuuttelemassa jalkoja Kaisaniemenpuistossa, joka on kätevästi aivan keskustassa. 




 
Syötiin Vapianossa, mikä oli uusi kokemus meille. Mennessä ravintolaan saimme omat korttimme, johon ladattiin ruokavalintamme. Ruoka tulee itse tilata tiskiltä ja samalla voi seurata oman annoksen tekoa. Lähtiessämme maksoimme kortille kertyneet maksut kassalle. Jos menette nälkäisinä ravintolaan ottakaa mennessänne tiskiltä heti ruokalista mukaan ettei tiskillä tarvitse sekoilla, vinkvink ;) Ja ehkä mieluiten ei huutavassa nälässä kannata ainakaan lounasaikaa mennä, jonoa saattaa nimittäin kertyä ja joudut odottomaan jonkin aikaa. Mutta ruoka oli myös jonottamisen arvoista!


Löydettiin söpön kodikas pubi.


Tämä pikkumies olikin tämän reissun reippain matkustaja. Meillä muilla tais välillä olla pinna kireällä väsymyksestä. Liekö sitten muutaman tunnin yöunilla osuutta asiaan ;) Metsästettiinhän me laukkuakin Hyvinkää-Riihimäki välillä parin tunnin ajan yöllä, kun laukku päätti yllättäen (:D) matkustaa vielä Lahteen ja mihin lie muualle.. 

Mutta nyt kaikki ovat onnellisesti kotona, myös laukku.

1 kommentti: