keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Meillä lauletaan.

 
Olen muutamista muista blogeista bongannut Suomen lasten laulukirjan. Nyt sain tilattua sen myös meille! Tulee ihan mieleen oma ala-asteen laulukirja. Kirja on täynnä ihania tunnettuja lastenlauluja, jotka meikäläinenkin osaa! Vaikken valitettavasti ole musikaalisesti lahjakas, tykkään kuitenkin laulaa Niilolle. Joskus se jopa rauhoittaa pojan, jos meinaa känkkäränkkä yllättää. Ikinä en meinaa muistaa laulunsanoja ja mieleen tulee vain virsiä (jostain kumman syystä?!), joten kiitos vain uudelle laulukirjalle. Se tuli tarpeen! Kirjassa on lisäksi nuotit, mutta meillä pianoa osata soittaa, joten niistä ei paljon iloa ole.


Siskoni kertoi kuulleensa psykologian tunnilla, että musiikin kuuleminen kehittää lapsen rytmitajua n.3-vuotiaaksi saakka. Ja toivon, että Niilo saa isänsä lahjat tässä asiassa. Pienenä vauvana Niilo rakasti kuunnella iskän kitaran soittoa ja edelleen tykkää kuullessaan kun isi laulaa. Lisäksi me olemme käyneet muskarissa viime syksystä lähtien. Oma kitarakin Nipsulla on, joten eikö tällä musikaalisuus ole taattu :D 


Meillä on kaikki lastenkirjat nykyisin hittejä. Niitä saatetaan selata vähän väliä. Ihana, kun toinen jaksaa jo hetkisen aikaa keskittyä johonkin eikä pääasiallinen työ ole enää sivujen repiminen. 


Olen yrittänyt etsiä meille dvd:tä jossa lapset laulaisivat tunnettuja lastenlauluja, mutta en ole vielä kyseiseen törmännyt. Titinalle ja Fröbelin palikat ovat jo niin menneen talven lumia. Kävin kirjastossakin katsastamassa tilanteen, mutta en sieltäkään löytänyt oikeastaan mitään vastaavaa. 

Lauleskellen mennään kohti viikonloppua. Suunnitelmissa on mennä pitkästä aikaa kylpylään uimaan. Viime kerta olikin vauvauinnissa viime kesänä, saas nähdä miten meidän käy.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti