sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Pikku meritähti

Viime kesänä me ilmoittauduimme vauvauintiin. Olin haaveillut jo raskausaikana siitä, että kesäisenä viikonloppu aamuna pääsisimme vauvan kanssa kylpylään uimaan. Ainoastaan aikainen herätys vähän tihkaisi. Klo 8 oli oltava jo altaassa, joten meidän oli lähdettävä jo vähän 7 jälkeen ajelemaan kylpylää kohti. Mutta toisaalta mikäs sen parempaa aloittaa lauantait; +32 asteinen vesi ja sauna. 


Ennen varsinaista uintia osallistuimme infotilaisuuteen, jossa käytiin läpi keskeisimmät asiat vauvauinnista. Uintikertoja meillä oli peräkanaa 10, joista vain pariin ei päästy mukaan. 

 
Vauvauinnissa pikkuinen tottuu veteen ja nauttii saamastaan huomiosta. Vesi tarjoaa vauvalle uusia aistikokemuksia ja tukee motorista kehitystä. Vauvauinnin voi aloittaa 3kk ikäisestä. Vaasassa Meritähdet- ryhmä on tarkoitettu aloitteville vauvoille. Ryhmässä vähitellen totutellaan veteen ja siksi ensimmäinen kerta onkin vain n. 20min pituinen. Parin kerran jälkeen voidaan jo kannuttaa ja lopuksi opetellaan myös sukellusta. Merihevoset ovat jatkoryhmä alkeisryhmän jälkeen. Lisäksi on vielä Sammakot, Ankat ja Hylkeet, jotka ovat vähän jo vanhemmille lapsille.


Meitä neuvottiin ottaa vauvan kaukalo mukaan suihkutiloihin. Itse ehtii peseytymään, kun vauva istuskelee ja ihmettelee kaukalossa. Vähän vanhemmille tarkoitettu Bumbo-istuin on myös kätevä materiaalin vuoksi, koska kastuminen ei haittaa. Vaikka kyseisiä istuimia ei suositellakaan vauvan kehittymättömän selän vuoksi, ovat siinä istumiskerrat tuolloin niin lyhyitä, joten tuskin siitä haittaa on... Altaille on hyvä ottaa pyyhe vauvalle mukaan ettei vilu yllätä.


Niilo kyllä nautti vauvauinnista ja siksi päätimme tänään mennä samaiseen kylpylään uudelleen. Yllätykseksi kuitenkin poikaa vähän jännitti ihmispaljous ja se meteli. Toisaalta viime uintikerrasta on jo pitkä aika. Hetken totuteltuaan hän pääsi taas vauhtiin. Meillä oli mukana uimarengas, jossa on valjaat. Se kannattelee lasta oikeassa asennossa ja pelittää meillä ainakin hyvin.

Oli kyllä välillä kiva touhuta jotain normaalista arjesta poikkeavaa :) Vauvauintiin me emme ole enää ilmoittautuneet. Meidän perheen ainut yhteinen vapaapäivä on ainoastaan sunnuntait ja silloin yritämme nukkua ja aloittaa aamut hitaasti, vaikkakaan Niilo ei ole aina samaa mieltä. Tänään nousimme sängystä vasta 8.30, Niilo luki kirjoja yksikseen reilun tunnin :O Mutta uimassa varmasti vielä käymme silloin tällöin ja kesää odotellessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti