maanantai 29. heinäkuuta 2013

Makuelämyksiä

Ennen syötiin vain töissä lounas, mutta nykyään sitä tarjoaa lapselle 2 kunnon lämmintä ruokaa päivässä. Täytyy sanoa ettei kovin helppoa ole aluksi ollut kokata väsyneenä työpäivän jälkeen, mutta nyt siihen on jo tottunut. Ja oon sen verran säästänyt joltain päiviltä aikaa, että teen isomman satsin ja pakastan loput sopiviin annoksiin, jotka saa vain lykätä mikroon. Tekemäni kiertävä ruokalista arjen helpotukseksi ei ole enää toiminut. Yksinkertaisesti kokkaan sitä mitä sillä hetkellä tekee mieli tai mitä kaapista ylipäätään löytyy, mutta joitain reseptejä olen edelleen käyttänyt. 

Pitäisi vain kokeilla välillä erilaisempia ruokia, kun yleensä kokkaan jotain helppoa ja nopeaa ilman reseptejä. Kovin erikoista ei viitsi edes kokeilla, koska meidän poitsu on yleensä kranttu niiden suhteen. Toki lapsikin tottuu erilaisiin makuihin, kun maistaa n. 15 kertaa. Aiemmin kurkutkin poimittiin pois, mutta ilman kuorta menee mukisematta! 

Mutta viime viikonloppuna me aikuiset saatiin jotain ihan muuta kuin kotiruokaa. Nimittäin ihan hervottomia Italialaisia makuelämyksiä! Ystävä pariskuntamme ovat kokkeja ja ne ihanat järjestivät meille Meno-paluun Italiaan yhdessä illassa, jossa syötiin pitkän kaavan mukaan. Menu sisälsi 5 ruokalajia. Kuvat puhukuun puolestaan, slurps.


 
Alkupaloina Mansikkabelliini ja Piccolo pizza, sitruunalla kypsytettyä nieriää, Pesto Rossoa ja Aiolia



Salaattina, Kana-caesarpanzanella. 


Alkuruoka, Kanttarellirisotto


Pääruokana, Mozzarellalla ja aurinkokuivatulla tomaatilla täytettyä possun sisäfilettä, paistettuja salviaperunoita, Buerre Blanc ja kauden kasviksia.


Jälkkärinä, Appelsiinipannacotta ja marinoituja marjoja


Lopuksi vielä suklaamacarons ja manteli-valkosuklaabiscottia


Tänään sitten töissä sain lounaalla karjalanpiirakoita ja salaattia, jonkinlainen pudotus makuelämyksen suhteen mutta lähti nälkä, hetkeksi.

Kuvat Erikan ottamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti