perjantai 19. lokakuuta 2012

Tassuttelua

Wäääää... Kuului pinnasängystä ensimmäiset 7kk yöllä n.3h välein. Joskus yöt menivät paremmin, joskus heräiltiin 4-5kertaa yössä. Puoli vuotiaat vauvathan pystyvät jo nukkumaan läpi yön tarvitsematta ruokaa. Me ajateltiin alusta saakka, että kun vauva itkee niin sillä on aina jokin hätä, joten myös yöllä; äkkiä vauva syliin ja ruokaa!!! Opin ajan kanssa, että vaikka vauva itkullaan kutsuu luokseen, saattaa se olla myös vain opittu tapa öisin tai lähinnä se, että maitoa tulee heti pyynnöstä.
Nukahdin välillä istualteen..


Jo ennen vauvan syntymää olin niitä ihmisiä, jotka työpäivän jälkeen menevät päiväunille! Onko parempaa kuin nukkuminen, nollata päivän tapahtumat ja saada uutta virtaa loppu päiväksi?! Ja jatkan sitä kyllä edelleen :) Jos nukuttaa niin nukun, myös keskellä päivää pojan unien aikaan! Aluksi oli hirveän stressaavaa, yrittää nyt nukkua itkuhälytin korvan juurella. Ja JUST kun pääset uneen, kuuluu kutsu! Mutta siihen tottuu.. Ja välillä me nukutaan nenät vastakkain!

Puolen vuoden kohdalla, ajattelin että kyllä kai hänen yöheräämiset loppuvat omia aikojaan. Ehkä hänellä oikeasti on nälkä. Ei kai nyt omaa lastaan voi nälässä pitää keskellä yötä?! Niin ajattelin.. Sitten alkasi tuntumaan, että kaikkien muiden vauvat nukkuvat jo koko yön! Joten..

Meidän unikoulu alkoi! Olin lukenut jo raskausaikana Unihiekkaa etsimässä- kirjaa, jossa on muuten hyviä vinkkejä erilaisista tavoista toteuttaa unikoulua ja etsiä niistä itselleen sopiva.. Huudatus- unikoulua ei sydämeni olisi kestänyt, joten sitten me tassuteltiin :) Tassuksi kutsutaan aikuisen kättä, jota pidetään vakaasti lapsen selän päällä. Tassutusta suosittelevat esim. MLL ja neuvola. Ensimmäinen unikoulu tuotti tulosta jo seuraavana yönä, mutta päätimme että aamuyöstä saa kyllä jo syöttää.. Niin.. Eihän vauva ymmärrä kellosta, joten vähitellen syöminen aikaistui, mutta päästiin sentäs yhdellä syötöllä!!

Mutta NYT, Pikku-Ukon ollessa kohta 10kk, on hän nukkunut kuukauden päivät koko yön ilman maitoa! :) Ollaan enemmän kuin iloisia!! Eivät heräilyt ole kokonaan loppuneet, mutta riittää kun pojan peittelee tai silittelee hetken.. Ensimmäisenä yönä itkua kesti n.1,5h ja olin jo aikeissa luovuttaa. Mutta koska klo oli jo 5, päätin että jos itku ei lopu, me nousemme jo aamupuuhiin! Pikku-ukko väsyi itkemiseen ja nukahti syliini. Seuraavana yönä me nukuimme jo läpi yön ja heräsimme iloisina klo 6.30 :) Suosittelen tassuttelua niille vanhemmille, jotka haluavat päästä yösyötöistä eroon. Päättäväisyyttä siihen tarvitaan, mutta kyllä se jossain välissä palkitaankin, joillain siihen saattaa mennä pidemmän aikaa!


Mistä on hyvät äidit tehty? Levosta ja lempeydestä, suukoista ja halimisesta. (kirjoittaa seksuaaliterapeutti Maaret Kallio Väestöliitolta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti