perjantai 8. helmikuuta 2013

Makuupussin muodonmuutos


Mulla on lojunut kaapissa jo muutaman kuukauden Marimekon Aamunkoi kuosinen kankaan pala, jonka löysin alekorista ja nyt vihdoinkin sain siitä jotain aikaiseksi. Aluksi ajattelin tehdä tyynynpäälliset, mutta koska olen jo kauan halunnut päällystää Niilon vaunuissa olevan makuupussin, niin päätin ryhtyä tosi toimiin!

Meillähän nuo vaunut eivät viime kuukausina ole olleet enää päivittäisessä käytössä, koska poika ei nuku enää niissä ja kauppaan ym ollaan päästy vielä pulkalla. Mutta toki makuupussia käytetään myös pulkassa. Ja ehkäpä se tulee joskus sitten seuraavalla lapselle käyttöön. Vanhan makuupussin löysin muksu-kirppikseltä 2eurolla, se oli tosi siisti ja ehjä.


En tosiaan ole enää mikään kovin näppärä tuon ompelukoneen kanssa, mutta tämän teko oli kyllä yllättävän helppo ja nopea homma. Jos ei äitiyspakkauksen makuupussin kuviot miellytä niin suosittelen tekemään pienellä vaivalla erilaisen pussin. Samanlaista ei varmasti monessa paikassa tule vastaan :)

Ohjeita etsin netistä ja muutamassa blogissa olivat selkeät ohjeet, esim. kukikkaat kuosit sekä lähiömutsi. Jotain jätin tekemättä ja jotain juttuja lisäsin omaan teelmykseen. Pussin yläosasta jätin kokonaan pois pienen vetoketjun ja tilalle laitoin vain kanttinauhaa. Valjaita me ei oikeastaan käytetä ollenkaan, joten jätin niihin tarkoitetut reiät tekemättä, ainoastaan haaroista tulevalle valjaalle tein aukon. Sen ansiosta poika ei valu vaunuissa. Silloin ei kyllä makuupussia saa kokonaan kiinni, mutta on kuitenkin lämmittämässä jalkoja.


Jostain blogista löysin myös ohjeen, jossa makuupussi otettiin käyttöön vauvalle kaukaloon. Pussiin oli tehty reiät niihin kohtiin mistä vyöt tulivat. Aika kiva idea sekin, jos on pieni vauva. Meillä tuo poika on jo sellainen kötkäle, että makuupussiinkaan ei varmaan enää kauaa mahdu.

Voi, kun olisi vielä ylimääräistä aikaa, niin huristelisin ompelukoneella vaikka vaatteita itselleni ja pojalle :) Mutta taidan kuitenkin tyytyä toistaiseksi kaupan tarjontaan.

2 kommenttia: