torstai 27. kesäkuuta 2013

Karavaanari elämää

Me pakattiin kimpsut ja kampsut anopin asuntoautoon ja suunnattiin Porin Yyteriin. Meidän lapsuudessa on aina käyty mökillä, joten karavaanarina olo oli aivan uus kokemus mulle. Viime kesänä tehtiin minireissu Kalajoelle meidän ja siskoni perheen kanssa, mutta silloin todettiin että pieniin tiloihin meitä oli aivan liikaa, jo pelkästään sen tavaramäärän takia, eivätkä säätkään osuneet kohdilleen. Karavaanailu kun lähinnä tarkoittaa sitä että suurin osa ajasta vietetään ulkona. Auto on lähinnä nukkumista varten. Matkaan lähdettiin kyllä avoimin mielin. 


Matka taittui joutuisasti nukkuen ja välillä lastenohjelmia katsoen. Ja vielä kun meidän Cybex istuimessa istutaan niin korkealla, että kaikki vastaantulevat rekat, traktorit, mopot sun muut näkyy myös pienelle matkustajalle.


Campingaluetta varjostivat puut ja sääsket olivat vaivoina. Meillä oli luksuksena oma suihku asuntoautossa, mikä oli kyllä aika taiteilemista että sieltä pääsi puhtaana ulos :) Suihkut löytyivät kyllä alueeltakin, mutta en käynyt edes katsomassa minkälaisessa kunnossa ne olivat.


Campingalue on ihan Yyterin hiekkarantojen vieressä. Matka tuintui kuitenkin todellisuutta pidemmälle, koska osittain piti hiekassa työntää rattaissa istuvaa pientä matkalaista. Ja lisäksi kassit olivat täynnä ruokaa, juomaa ja pyyhkeitä. Dyynien takana on ihana pitkä 3km pitkä Yyterin sannat. Uimaan mentäessä tulee kahlata pitkästi ennenkuin vesi ulottuu edes vyötärölle. Vaikka ihmisiä oli paljon, sai olla omassa rauhassa, tilaa nimittäin oli. Ainut miinuspuoli olivat nälkäiset lokit, jotka kävivät heti tutkimassa tavarat, jos käytiin uimassa!



Karavaanailua jaksaa max2 päivää sitten on valmiina lähtemään jo kotiin. Jotkut viihtyy asuntoautoilee viikon tai jopa koko loman, mutta ei me. Liian ahtaat tilat ja hellepäivän jälkeen autossa paahtuu ja yö on hikinen. Sadepäivinä ei ole mitään tekemistä, 1,5v tylsistyy autossa äkkiä ja pihalle on lähdettävä oli ilma mikä tahansa. Toki voi etsiä sisätiloissa olevaa aktiviteettia. Mutta kokemus sinänsä tämäkin. Seuraava kerta jääköön ensi vuoteen tai hamaan tulevaisuuteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti