lauantai 18. toukokuuta 2013

Kesä ja kukat

Hellettä piisaa ja mikäs sen parempi sää häärätä puutarhan kimpussa. Tilasin muutama viikko sitten Viherpeukaloiden sivuilta monivuotisia kasveja meille. Oli ensimmäinen kerta, kun testasin heidän palveluitaan. Paketit tuli lähi Siwaan. Kotiinkuljetuskin oli mahdollista maksua vastaan. Aika kätevää. 


Tilasin liljoja montaa sorttia ja yhden runkooruusun, jonka ajattelin istuttaa ihan vain ruukkuun. Sen pitäisi pysyä talven yli hyvänä esim. varastossa, mutta mun hortonomi taidot tuntien, niin ei välttämättä tule tapahtumaan. Yritys on kuitenkin hyvä. Liljat olivat sipulimuodossa, jotka iskin tuonne meidän muurin kukkapenkkiin. 

Me ostettiin myös säkkejä valkoista koristekiveä penkin pohjalle ja kyllä muuttaa ilmettä paljon huolitellumman näköiseksi! Kankaan laitoin kivien alle, siinä toivossa ettei rikkaruohoja tarvi enää olla repimässä irti joka toinen päivä. Meillä on kasvien osalta aika helppohoitoinen puutarha, mutta neliöiden puolesta ei niinkään. Nurmikon leikkausta riittää, samoin lumien auraamista, mutta nou hätä, mun ei tarvi niitä tehdä ;)



Olin aika järkyttynyt edellisesta ilmestyksestä. Odotin nimittäin paketista puuta, jossa olisi mahtavat ruusut, mutta sainkin käteeni säälittävän näköisen kepin ilman kukan kukkaa. No kävi siis ilmi, että ruusut pitää varhain keväällä muutenkin leikata tyngiksi ja kesän aikana ruusu ehtii kasvaa. Katsotaan miten mun käy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti