torstai 29. marraskuuta 2012

Miniloma

Ei ole enää niin yksinkertaista ottaa ja hypätä vaan junaan. Ja pelkästään jo siksi, että tavaraa on nykyään muutaman päivän lomalle kiitettävästi. Suurin osa tavaramäärästä on pienen pojan!! Mä jätin JOPA hiustenkuivaajan kotiin (mitä oon rehannut aina mukana, kun en luota että hotellin oma toimii :D)! Ja älkää huolestuko, en kantanu näitä kaikkia yksin junalla. Osa meni edeltä miehen firman auton kyydissä.


Mä tein taustatyötä ennenkuin lähdin Nipsun kanssa minilomalle! Junalla matkustaminen koitui yllättävän helpoksi, turhaan stressasin! Auttavia käsiä on ennenkuin ehtii pyytää edes apua. Luulin, että pystyn nostamaan kasaantaitetut rattaat taajamajunaan itse, kun on 2 laukkua olalla, reppu ja reilun 10kiloinen tyyppi matkustaa etupuolella. Onneksi naispuolinen henkilö tarjoutui heti avuksi :) Näin jälkikäteen ajateltuna vedettävä matkalaukku olisi ollut ehkä järkevin ratkaisu! Ja niin, Manduca oli jälleen hyvässä käytössä. Mua kun on kielletty menemästä liukuportaita lastenvaunujen kanssa, sattuneesta syystä :), niin meneehän ne turvallisemmin rattaiden ollessa tyhjillään ja lapsen roikkuessa mussa kiinni :) Ja tosiaan onhan ne hissitkin keksitty!


Kun kyse on vielä näin lutuisesta pojasta, niin kuka ei auttaisi meitä ;D Ilmeestä päätellen herraa näytti hieman jännittävän tuleva matka yksin äidin kanssa. Matkahan taittui rattoisissa tunnelmissa. Varasin etukäteen IC:stä invapaikan, jossa on tila rattaille ja saattajalle. Ne pitää varatakin hyvissä ajoin..Kuudet rattaat näyttivät tuohon etutilaan mahtuvan, joten vaikka noita etupenkkejä ei saisikaan varattua niin rattaille kuitenkin voi olla tilaa ja itse voi istua muutaman penkkirivin takanapäin. Ajattelin, että poika saa nukkua rattaissa mun lähellä, mutta eihän tuo malttanut silmiään ummistaa! Vasta toisen junan vaihdon aikana..


Välillä käytiin syömässä ja välillä taas nukuttiin :) Yläkerrassa on myös lastenleikkipaikka, joka oli Nipsun mielestä huippu paikka ja varsinkin jos muita lapsia oli touhuamassa! Inva wc:ssä on hoitopöytä, joten ei sylissä tarvinnut taistella vaipan vaihdon kanssa. Taajamajunakin olisi mennyt perille saakka ilman vaihtoja ja hintakin olisi ollut edullisempi. En kuitenkaan lähtisi 4h sillä matkustamaan pienen taaperon kanssa..Ruuan lämmitys mahdollisuuttakaan niissä ei kaikissa taida olla?

Arvatkaa vaan nauttiko tämä poika, kun isi oli vastassa ja sai nauttimastaan huomiosta oikein olan takaa. Ei nimittäin ollut hassumpaa olla tekemättä kotitöitä ja istua hotellin aamupalapöytään!


Ruokapaikoissa hakeuduin aiemmin rauhalliseen nurkkaan syömään, kauas kiljuvista lapsista. Kiljuvat lapset eivät edelleenkään houkuttele, jos yhtään haluaa ruokarauhaa, mutta täytyy sanoa että nykyään saa hetken syödä rauhassa kun herra touhuaa leikkinurkkauksessa. Nykyään on jopa plussaa jos lapsille on oma nurkkaus!


Meinasin jopa lähteä Nipsun kanssa katsomaan onko Jyväskylän Hoplopissa noin pienille jotain tekemistä! Mutta turhaa olisi ollut, koska hotellin leikkipaikka oli Niilon mielestä niin hauska paikka :D Sai heitellä palloja ympäriinsä ja silti niitä oli jatkuvasti käden ulottivilla, siistiä!


Muutama päivä kyllä riitti, kun oli taas kiva tulla kotiin! Tulomatka olikin sitten vähän pitempi ja tylsempi, mutta kotiin asti selvittiin..

6 kommenttia:

  1. Voi eikä kun ihana postaus taas :D Niilo on söpöin ikinä ♥

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus! Voijjee toi poika on SULOINEN ja hauska :D

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, suloisin poseeraaja ;)

    VastaaPoista
  4. Eikö vaan :D Kuvat ovat jälleen vain Niilosta, mutta hän kun ei osaa vielä ottaa kuvia äidistä ;)

    VastaaPoista
  5. Missä hotellissa oli noin kivan näkönen leikkipaikka? :)

    VastaaPoista