keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Nam nam ruokaa!

Jos meillä jokin luistaa hyvin niin ainakin syöminen :) Kyllähän niitä syömislakkoja välillä tulee, mutta kaiken kaikkiaan poikaan uppoo ruoka kun ruoka! Suurimman osan ruuista teen itse, mutta kyläillessä on helppoa sujauttaa laukkuun purkkiruoka eikä tarvitse heti etsiä lähintä jääkaappia. Pakkaseen olen tehnyt valmiiksi pieniä annoksia jääpalamuotteihin, joista on helppo koota monipuolinen ruoka. Nykyään lemppareita ovat mössöt sisältäen bataattia ja makarooni-jauhalihasekoitukset. Enää en juurikaan käytä sauvasekoitinta, koska karkea ruoka tässä vaiheessa on hyväksi suun motoriikan kehittymisessä, joten haarukalla muusaaminen riittää. Välillä pienet ruokapalaset ovat Niilon mielestä pakko vielä tarkastaa eli ottaa pois ja laittaa suuhun takaisin omin sormin. Sormiruokailua meillä harrastetaan lähinnä varsinaisen ruokailun jälkeen ja meidän ruokailun ajan. Kurkku ja porkkana ovat omin käsin syötynä herkkuja!


Ensimmäsiä alkupaloja Nipsu alkoi saada 5kk iässä. Olin aivan innoissani, kun vihdoinkin sain meidän päivään uuden rutiinin. Tein täpinöissäni pakkaseen jo muutamaa viikkoa ennen soseannoksia odottamaan tuota päivää. Alussa annokset olivat ehkä puolet tuosta pienestä jääpalamuotin koosta, mutta yllättävän hyvin kuitenkin poika sai ne alas :) Noin puoli vuotiaana ruokaa meni jo sen verran reippaasti, että lisäsin toisen aterian päivään ja ne rytmittivätkin meidän päivää hyvin. Ainut, että nykyisin aina kun johonkin lähdet täytyy vetää mukanaan ruuat ja miettiä missä saan lämmitettyä annokset!

Nokkamuki meillä on ollut käytössä muutaman kuukauden ajan ja alkukankeuksien jälkeen se sujuu hyvin. Juominen alkoi sujua, kun ostettiin Ainu mam-tuttipulloon pehmeä juomanokka, josta Niilo hoksasi
nokan idean! Nykyään käy kaikki nokkamukit.


Ehkä puuro ei sormiruuaksi sovi ;) tai Niilon mielestä ehkä, mutta äiti oli vähän erimieltä.. Pian Nipsu saa omaan käteen lusikan ja toivottavasti syöminen sujuu sitten vähän siistimmin, dream on :)


Maissunaksut ovat meillä herkkua, vaikka ne ovat mielestäni kuivia, mauttomia ja katoavat suuhun! 


Mutta pian meillä pakataan jääpalamuotit laatikkoon ja siirrytään samojen patojen ääreen meidän kanssa. Ollaan välillä laiskoja tekemään meille joka päivä ruokaa, mutta kohta pitääkin tulla tavaksi tehdä päivättäin lämmin ruoka mitä me kaikki syödään! Uskon kyllä, että välillä teen vähän isomman annoksen ja laitan osaa pakkaseen, josta voi laiskoina päivinä lämmittää.. Niin ja täytyy myös opetella vähänsuolaiseen ruokaan ;), toisaalta olen muutenkin huono laittamaan suolaa tarpeeksi.

Päivän ateria:
Aamupala: Puuro +korviketta. Puuroon loraus tavallista maitoa. 
Lounas: Bataatti-porkkana-herne-maissi-kanaseos (olipas muuten monipuolinen ja erikoinen yhdistelmä :D)+korviketta
Jälkkäri: Kurkun pala, muutama naksu ja mangosose
Päivällinen: Makaroni-jauhelihasose +korviketta. Rusinoita.
Välipala: Banaanijugurttisose, ruisleivän pala, jälleen kurkkua.
Iltapala: Puuro +vesi. Pullosta korviketta ennen nukkumaan menoa.

Kattila ja vuoka
täältä tulee ruoka,
lusikkaaan kun tartun,
suureksi mä vartun.
Leivän syön, maidon juon,
ruokarauhan muille suon!

2 kommenttia:

  1. Just eilen puhuttiin Essin kans että kirjoittaisitpa jo uuden jutun :D Ihana Nipsu!!:)

    VastaaPoista